Emilia Gustavsson

Del 4
"En individuell gestaltande examination i form av en videofilm som ger exempel på hur video används som designmaterial och vilka nya kunskaper detta skapade i designarbetet."
 - Uppgiftsbeskrivning, Högskolan Kristianstad
 
I denna del utav processen skapar jag en video där jag gestaltar två stycken användartester vid namn Simulation exercise och Bodystorming med pappersprototyper och därefter visar jag i hur applikationen kan användas i en verklig situation.

Bodystormning är en metod där man fysiskt testar en situation i form av rollspel, ofta med enkla prototyper såsom pappersprototyper. Metoden Simulation Exercise är en metod för att ta, i detta fallet, applikationen ut i en verklig miljö, en miljö där applikationen troligen kommer att användas av användare. (Martin, Hanington, 2012)

 
Bodystormning
Reslutaten utav Bodystormingen var att jag kunde med hjälp av pappersprototyper kunde detektera vissa felanden i applikationens interaktionsflöde. Innan testets början trodde jag att jag hade skapat ett flöde som var smidigt och felfritt men under testets gång kunde jag fysiskt uppleva applikationen och känna av de detaljet som inte kändes naturliga i flödet. Flödes jag testade var från att användaren får en notis om att en AR-konstutställning dykt upp i närheten av  där användaren befinner sig för att sedan klicka sig vidare till den sida där det ska ske en incheckning på utställningen, denna inchekning krävs för att personen ska kunna ta del utav AR-konsten. 
 
Under testet fick jag två idéer. En av idéerna var att användaren även kan välja att få notiser om när en utställning har dykt upp i hens ort, till skillnad från den notis användartestet kretsade kring som dyker upp när personen har cirka 200m till den utställning notisen handlar om. Jag fick även idén om att användaren på något sätt ska kunna dela med sig socialt utav ett konstverk i en pågående utställning, alternativt kunna spara konstverket i sin applikation, som en samling. Dessa idéer behöver jag utforska vidare.
 
 
 Bild 1: Pappersprototypen i dess olika beståndsdelar
 
 
 
Bild 2: Pappersprototyp över AR-objektet
 
 
 

Simulation Exercise

Applikationen ARt är en applikationen som främst kommer att användas utomhus så därför valde jag att simulera situationen där en användare står utomhus och vill hitta en utställning att gå på, för att sedan få ta del av en vägvisning till utställningen. Jag ville skapa en applikation som är lätt att använda när man är på ”språng” vilket jag upplevde genom testet att jag lyckats med. Det jag vill utveckla är själva vägvisningen. Vägvisningen jag valt att skapa är även den i Agumented Reality i form utav AR-pilar. Jag tycker jag bidrar till en roligare känsla i applikationen, men jag är osäker på hur mycket det tillför till användbarheten, vilket jag vill undersöka i en Simulation Exercise.

Jag ansåg det nyttigt att testa AR-funktionen även i pappersprototypen och vägvisningen i AR-prototypsprogrammet Sketchfab. Detta för att få nya infallsvinklar på min egen design. De två metoderna blandat med de olika material jag arbetat med har fått mig att öppna upp mig för nya idéer i ett projekt jag tidigare känt att jag fastnat i. 

 Här är den digitala prototypen jag skapade för Simulation Exercise
 
 
 --------------
 
Här är videon jag producerade som designmaterial över samtliga metoder samt en splitscreen över hur applikationen kan användas i en verklig miljö
 
 
 https://www.youtube.com/watch?v=An_11lN6BSc&t=82s
 
 ---------------
 
 
Källa:
 
Martin, Bella; Hanington, Bruce M. (2012). Universal Methods Of Design: 100 ways to research compelx problems, develop innovative ideas, and design effective solutions. Rockport Publichers.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress